Retsept | Sefiirikorvikesed mustsõstra keedisega

Koostis

Muretainas
100 g võid
150 g nisujahu
1 sl suhkrut
2-3 sl külma vett

Sefiir
3 munavalget
300 g suhkrut
0.25 dl vett
0,25 tl sidrunhapet
0,5 tl želatiini

Valmistamine
Valmista  muretainakorvikesed. Haki või koos jahu ja suhkruga puruseks, lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks taignaks. Pane tunnikeseks külmkappi puhkama. Seejärel vooderda korvikesed taignaga ning pane veel 15 min külmkappi. Siis küpseta 225*C ahjus kuni korvikesed on kenasti pruunikad (nii 10-15 min). Lase korvikestel vormides 10 minutit jahtuda, siis võta vormidest välja ja lase lõplikult jahtuda.

Sefiiri tegemiseks on vaja keeta siirup. Selleks pane suhkur, vesi ja sidrunhape potikesse ja keeda nõrgal kuumusel siirupiks, ajaliselt umbes 20 minutit. Samal ajal tuleb želatiin mõne lusikatäie veega paisuma panna. Kui siirup on umbes 10 minutit keenud, tuleb hakata munavalgeid vahustama. Vahustada tuleb hoolega ja kannatlikult. Kui siirup on valmis (muutunud veidi paksemaks), jätka munavalgete vahustamist ning samal ajal nirista siirup peene joana munavahu hulka. Kuum siirup "küpsetab" niiviisi munavalge ära. Kui siirup on lisatud, sulata želatiin nõrgal kuumusel ja nirista see samamoodi vahustamise ajal munavahu hulka. Vahusta mikseriga pidevalt veel u 10 minutit.

 

Sefiirikorvikeste kokkupanek: aseta igasse muretainakorvikesse kuhjaga teelusikatäis mustsõstra keedist. Aseta pritskotile meelepärane otsik ning kaunista korvikesed sefiiriga

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gott | Foto: stylemotivation.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.