Millised lilled õitsevad suvel kaua?

Millised lilled õitsevad suvel kaua?

Soovid lilli istutada suveks suvilasse, oma uude aeda, vaata millised lilled õitsevad suvel kaua?


Suvidaalia – kui vanad õied järjepidevalt ära noppida, õitseb rohkem.
Pelargoon – lehetäile üsna vastuvõtmatu. Pelargoonidele sobib keskmise viljakusega liiv- ja liivsavimuld ja päikeseline kuni poolvarjuline kasvukoht. Kasvuperioodil vajab regulaarset kastmist ning väetamist, et rikkalikult õitseda sügiskülmadeni.
Tiiviklill – sobib peenrasse ja amplisse. On kuumataluv.
Kuldkakar –varjulises kohas kasvab kõrgemaks, päikselises jääb madalamaks, õitseb kuni külmadeni. Sobib peenrasse, potti ja rõdukasti.
Sanvitaalia – õiterohke, väikesed õied. Sobib amplisse, peenrale.
Lobeelia- Lobeelia sobib kasvatamiseks rippamplites, rõdukastides, kiviktaimlas, terrassipottides ja mujal. Eelistab poolvarjulist, varjulist kasvukohta. Päikeselisel kasvukohal muutuvad lehed kiiresti pruunikaks. Vajab pidevat kastmist ja väetamist, siis õitseb kuni sügiskülmadeni.
Kellukas – sobib amplisse ja rõdukasti. Enamik Kelluka liike eelistab päikeselist kasvukohta.
Laikellukas – õitseb pärast jaanipäeva. Sobib amplisse, püsilille peenrasse, kiviktaimlasse.

Pojeng-enamik pojengiliike eelistab aias avatud päikeselist kasvukohta
Mets-salvei- kasvukohaks sobib päikeseline soe paik viljaka pinnasega. Eelistab parasniisket kuivemat aiamulda. Peale õitsemist lõika puhmas tugevalt tagasi, kolme nädala pärast õitseb taim uuesti. Sobib nii peenrasse kui kiviktaimlasse.
Floksid- vähenõudlikud ja sobivad suurepäraselt kasvama ka veidi varjulisemasse ja niiskemasse kasvukohta. Õitsemine jääb suve teise poolde ja värviline õieilu kestab esimeste öökülmadeni.
Habenelk- eelistab päikeselist, viljakat ja vett hästi läbi laskva pinnasega kasvukohta. Sobib kasvatamiseks püsikupeenras, kiviktaimlas ja nõmmeaia tüüpi istutusaladel.
Lõosilm ehk meelislill – kevadine õitseja. Kõnekeeles öeldakse tema kohta ka meelespea või äraunustamind lill. Vajab mitte nätsket, pigem mõõdukalt niisket pinnast ja lauspäikest. Alustab õitsemist mais ja püsib õieehtes kuu aega.
Aednelk – 2-aastane taim, külvab end ise edasi. Õitseb pikalt ja rikkalikult! Sobib nii peenrasse kui terrassile. Armastab päikselist kohta

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Erakogu

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist AED

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.