Võrkkiiges võib nautida suve nii aias, terrassil kui rõdul

Võrkkiik aias, terrassil - Võrkkiiges võib nautida suve nii aias, terrassil kui rõdul

Võrkkiiged kinnitatakse tavaliselt ikka kahe puu vahele. Kellel aga aias sobiva vahemaa ja suurusega puid pole, mille vahele võrkkiik panna, võib meisterdada ise puidust postid. Samuti sobivad ka rõdud, terrassid kui ka siseruumid kuhu võrkkiik kinnitada. Kui oled ostmas võrkkiike jälgi ka kiige materjali.

Ühed levinumad võrkkiiged on puuvillasest kangast.  Puuvillasest kangast kiikesid ei või aga vihmaga välja jätta, kuna neid on raske kuivatada. Pikemaks ajaks märjaks jäänud puuvillasest materjalist võrkkiik võib minna hallitama. Seetõttu tuleb märjaks saanud puuvillakiik alati kiiresti kuivatada. Puuvillanöörist kiik on veidi vastupidavam kuid ei ole turvaline lastele, kes võivad võrgu aukudesse takerduda ja kukkuda. Kõige vastupidavam on tehiskangast textiline-võrkkiik, mis ei karda vihma ega päikest ning säilib pikki aastaid. Tegemist on punutud plastmassiga, mille vahel kasutatakse nailonniiti. See sobib samuti pisematele pereliikmetele kasutamiseks.

Võrkkiige kinnitamise  meelespea. Kiigeotste kinnituskohad määrab ära kiige pikkus. (n: 3,5m kiige otsakinnitused võiks asuda üksteisest 3m kaugusel). Kiigeots kinnita 1,5m või 2m kõrgusele. (kuna kiige keskosa kasutamisel venib järele). Jälgi, et kinnitatava kiige köis, kui ka puu oleksid piisavalt tugevad. Kui kasutad kiige kinnituseks kokse, jälgi, et valid õige (puuseinale vastav konks, betoon- või kiviseinale vastav konks). Kiigele peab olema mugav  istuda (laste puhul jälgi ,et kiige keskosa jääks võimalikult madalale, et vältida kukkumise ohtu). Kui kinnituskohast jääb kiigeots napilt puudu, pikenda seda jämeda köie abil. Jälgi kindlasti ,et köis järele ei annaks ja sõlmi otsaköitesse lisasõlmi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istoc

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist AED

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.