Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis:
1 kg kõrvitsakuubikuid (puhastatud kaal)
1 l vett
3 sl 30% äädikat
400g suhkrut
6 tera nelki
Valmistamine:
Alusta kõrvitsa ettevalmistamisest, mis on kogu retsepti oluline esimene samm. Võta keskmise suurusega küpsenud kõrvits, mille koor on veidi kõva, kuid viljaliha siiski mahlane ja säravoranž. Kõigepealt pese kõrvits hoolikalt, eemaldades pinnalt kõik mustusejäljed, sest kuigi hiljem koor eemaldatakse, on oluline töötada puhta toorainega. Kasuta teravat nuga, et lõigata kõrvits pooleks. Kõrvitsa seemnete ja kiulise osa eemaldamiseks võid kasutada lusikat, kraapides ettevaatlikult kõike liigset. Kui see on tehtud, lõika kõrvitsa poolikud veel väiksemateks tükkideks, et oleks mugavam töötada.
Seejärel asu koorima kõrvitsatükke. See samm võib võtta veidi aega, sest kõrvitsal on kõva koor, kuid tasub olla kannatlik ja ettevaatlik, et mitte vigastada ennast noaga. Pärast koorimist lõika viljaliha ühtlasteks kuubikuteks. Kõige parem on, kui kuubikud on umbes 1–2 cm suurused, sest nii tagatakse ühtlane küpsemine ning need saavad vürtside ja suhkru maitse hästi omaks võtta.
Kui kõrvits on valmis, võta suur pott ja lisa sinna ettevalmistatud kõrvitsakuubikud. Nüüd on aeg lisada vürtsid ja suhkur, mis annavad roale rikkaliku ja aromaatse maitse. Vali oma maitse järgi vürtse, kuid traditsiooniliselt sobivad hästi kaneel, ingver ja muskaatpähkel, mis annavad kõrvitsale sooja ja veidi terava alatooni. Ära unusta suhkrut – selle kogust saad reguleerida vastavalt sellele, kui magusat tulemust sa soovid. Kui soovid vähem magusat, võid suhkrut veidi vähendada, kuid siiski peaksid säilitama magususe, mis tasakaalustab vürtside maitset.
Kui kõik koostisosad on potis, asu kuumutama segu keskmisel kuumusel. Jälgi, et kogu segu kuumeneks ühtlaselt ja jõuaks keemistemperatuurini. Kui see on juhtunud, alanda kuumust madalale ja lase kõrvitsasegul haududa tasasel tulel. Selle protsessi vältel on oluline aeg-ajalt potti segada, et vältida segu põhja kõrbemist ja tagada ühtlane kuumutamine.
Haudumisprotsess võtab umbes 45–50 minutit, mille jooksul kõrvitsakuubikud pehmenevad ja imavad endasse vürtside ja suhkru maitset. Pead jälgima, et kõrvitsakuubikud säilitaksid oma kuju, kuid oleksid samal ajal piisavalt pehmed, et neid oleks lihtne purki panna ja hiljem tarbida. Kui kõrvitsakuubikud on saavutanud soovitud pehmuse, on aeg asuda purkide ettevalmistamise juurde.
Steriliseeritud purgid on hädavajalikud, et tagada roa säilimine ja vältida riknemist. Steriliseerimiseks võid purgid asetada kuuma ahju või keevasse vette. Kui purgid on kuumad ja steriilsed, tõsta kõrvitsakuubikud koos vedelikuga purkidesse. Selleks võid kasutada tangid või lusikat, olenevalt sellest, mis on mugavam.
Igas purki pane mõned nelgiterad, mis annavad lisaaroomi ja rikastavad maitset. Nelk lisab roale veidi vürtsikust ja pidulikkust, mis sobib suurepäraselt kõrvitsa magusa iseloomuga. Kui purgid on täidetud, sulge need kohe tihedalt kaanega.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.